Veterinary Clinic of Cyclades

[easingslider]

Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων

Η «Κτηνιατρική Κλινική Κυκλάδων» είναι μία κλινική μικρών ζώων που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012. Ουσιαστικά πρόκειται για την μετεξέλιξη του Ιατρείου μικρών ζώων του Γ. Μαραγκού το οποίο λειτούργησε στην Ερμούπολη από το 2002 έως το 2012. Η κλινική δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη μας να παρέχουμε όλο και υψηλότερη ποιότητα υπηρεσίας στους πελάτες μας.

Εδρεύει στη Σύρο στην οδό Αεροδρομίου και καταλαμβάνει χώρο 350 τετραγ. μέτρων. Επιπρόσθετοι χώροι είναι το προαύλιο για την άσκηση των κατοικίδιων και ο χώρος στάθμευσης.

Το έμψυχο δυναμικό της απαρτίζεται από δύο κτηνιάτρους, τέσσερις νοσηλευτές, δύο γραμματείς και ένα φροντιστή.

Αυτό που διαφοροποιεί την κλινική από το ιατρείο μικρών ζώων είναι ότι πληρεί τις προϋποθέσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία να νοσηλεύει ασθενή ζώα. Στην κλινική μας υπάρχουν ξεχωριστά νοσηλευτήρια για τον σκύλο και τη γάτα , δύο αίθουσες χειρουργείου για να διαχωρίζονται τα σηπτικά από τα άσηπτα χειρουργεία , σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα και εργαστήριο.

Επενδύουμε συνεχώς στην επιμόρφωση των ιατρών μας ενώ φροντίζουμε να φθάνουν στους πελάτες μας πληροφορίες που αφορούν την πρόληψη και θεραπεία παθολογικών καταστάσεων τόσο μέσω ενημερωτικών μηνυμάτων όσο και μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων. Σήμερα οι ανάγκες των κατοικίδιων ζώων είναι πολύ καλά μελετημένες και πιστεύουμε ότι έχουμε καθήκον απέναντί τους να μιλάμε για αυτές και να ενημερώνουμε τους ανθρώπους που θέλουν να τα φροντίσουν σωστά.

Πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο καλαίσθητο και προσιτό στον καθένα και είμαστε στη διάθεση σας να συζητήσουμε οποιαδήποτε θέματα αφορούν το ζωάκι σας. Οι κτηνίατροι μας μπορούν να σας ενημερώσουν για τα κτηνιατρικά θέματα , ενώ άλλα μέλη του προσωπικού μας αναλαμβάνουν θέματα διατροφής , εκπαίδευσης , και καλλωπισμού με επίκεντρο την υγεία του ζώου σας.

cat-full

Υπηρεσίες

Εξωτερικό Ιατρείο

Είναι ο χώρος της κλινικής εξέτασης του ζώου σας. Δεχόμαστε με ραντεβού για να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη εξυπηρέτηση σας και την εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής. Κατά μέσο όρο οι ασθενείς μας έχουν πρόσβαση στο εξωτερικό Ιατρείο για 10 ώρες καθημερινά και 5 ώρες το Σάββατο.

Χειρουργική

Οι χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που πληρεί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις υγιεινής και ασηψίας. Διατηρούμε δύο χειρουργεία, ένα άσηπτο και ένα σηπτικό. Επιπλέον η χρήση σύγχρονων αναισθητικών συσκευών και οργάνων παρακολούθησης των ζωτικών λειτουργιών  των ασθενών μας, συμβάλλει στην ασφάλεια των επεμβάσεων. Η αναισθησία επιβλέπεται πάντα από τον νοσηλευτή χειρουργείου και εάν απαιτείται και από κτηνίατρο.  Λειτουργώντας με άξονα την παροχή υπηρεσίας υψηλής ποιότητας προς τους τετράποδους φίλους μας, επενδύουμε στη συνεχή εκπαίδευση των κτηνιάτρων μας και τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων μας.

Οδοντιατρική

Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το σύνολο των προβλημάτων της στοματικής κοιλότητας χαρίζοντας στο ζωάκι σας ένα καθαρό στόμα απαλλαγμένο από μικρόβια, κακοσμία και πόνο. Οι σκύλοι και οι γάτες ζουν πολλά χρόνια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φροντίζουμε ώστε να έχουν ένα υγιές στόμα.

Νοσηλευτήριο

Για τους ασθενείς μας που χρειάζονται συνεχή φροντίδα έχουμε την υποδομή και το νόμιμο δικαίωμα να τους νοσηλεύουμε. Διατηρούμε δύο νοσηλευτήρια, ένα για γάτες και ένα για σκύλους. Είναι πολύ σημαντικό, κυρίως για τις γάτες, να μην βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους σκύλους γιατί αγχώνονται. Το stress που προκαλείται από το γάβγισμα, το χτύπημα της ουράς, τη μυρωδιά του σκύλου έχει πολύ σημαντική επίπτωση στην ευζωία της γάτας, στην ποσότητα του φαγητού που τρώει, στην συχνότητα που πηγαίνει στο χώμα της, στην ικανότητα να επουλώνει τις πληγές της. Το προσωπικό μας φροντίζει για την ασφαλή παραμονή τους, την καθαριότητα τους και γενικά την νοσοκομειακή τους φροντίδα με βάση τις γενικές αρχές  που συνοψίζονται στη φράση ‘ καθαρά, ζεστά, ασφαλή και στεγνά’.

Απεικονιστικές εξετάσειςΑπεικονιστικές εξετάσεις

Ακτινολογικό μηχάνημα και υπερηχοτομογράφος τελευταίας τεχνολογίας μας δίνουν τη δυνατότητα για την άμεση διενέργεια εξετάσεων που απαιτούνται για την διερεύνηση των περιστατικών μας. Πραγματοποιούνται απλές και σύνθετες ακτινολογικές εξετάσεις καθώς και υπερηχοτομογραφικές εξετάσεις κοιλίας, καρδιάς και εγκυμοσύνης.

Παθολογία – Εργαστηριακές εξετάσεις

Αιματολογικές , βιοχημικές, ανοσολογικές και κυτταρολογικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο χώρο της κλινικής για την άμεση, χωρίς καθυστέρηση εξαγωγή αποτελεσμάτων. Συνεργαζόμαστε με εξωτερικά εργαστήρια του κέντρου και του εξωτερικού για τη διενέργεια πιο εξειδικευμένων εξετάσεων.

Επείγοντα περιστατικά

Για την εξυπηρέτηση τους ο κτηνίατρος είναι στη διάθεση σας 24 ώρες την ημέρα / 365 μέρες το χρόνο με κλήση  στη γραμμή επειγόντων.

Επισκέψεις κατ’ οίκον

Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να επισκεφτούμε το χώρο σας για εξέταση των κατοικιδίων σας. Αν κριθεί απαραίτητο, έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε το ζωάκι σας στην Κλινική.

Κοινωνική Ευθύνη

Συμμετέχουμε ενεργά σε προγράμματα στειρώσεων του Δήμου και φροντίδας άστεγων ζώων. Συμμετέχουμε ενεργά σε προγράμματα μαζικών στειρώσεων γατών που οργανώνουμε σε συνεργασία με  φιλοζωικές ομάδες και ιδιώτες.  Δεν χρεώνουμε επίσκεψη για την εξέταση ενός άστεγου ζώου, ζητούμε από το κοινό να καλύπτει το 50% των εξόδων φροντίδας του, ενώ στειρώνουμε άστεγα ζώα που βρίσκονται στη φροντίδα ιδιωτών στη μισή τιμή.

 

cat-full